10 March 2011

Interview

Assalammualaikum & hai

aku gelak golek2 kat lawak ni, malas nak cakap banyak2...wakakakakaka...
zassssss

Pada suatu hari Ali telah pergi temuduga jawatan Pegawai di sebuah Jabatan Kerajaan.
Ali : Selamat Pagi Encik.
Penemuduga : Selamat Pagi. Sila perkenalkan diri awak.
Ali : Nama saya Ali bin Ahmad, berasal dari Selangor, ada Degree undang2 dari UM.
Penemuduga : Ok.. Jika awak mendapat tahu bahawa Ketua Jabatan awak mengambil rasuah, adakah awak akan melaporkan kepada SPRM?
Ali : Emm, saya akan melaporkannya, tetapi saya standby payung terjun dulu sebelum buat laporan.
Penemuduga : Laaa, kenapa pulak.
Ali : Mana tau saya kena campak, sempat le saya mendarat dengan payung terjun saya tu.
Penemuduga : Jangan awak sendiri yang terjun sudah le....


adoiii laaaaa...korang tau kan sebab apa lawak ni hahaha...piki la sendiri..


6 comments:

  1. erk..erm~tak paham la.asal otak macam slow je nak tangkap cerita ni~

    ReplyDelete
  2. @Uchi kay-f @hmad ni bukan sindiran ni kenyataan kuikuikui

    ReplyDelete
  3. @dhieraehem ehem ada tgk news tak kuikui...kalau tgk news apa yg tga hots skang hehehe

    ReplyDelete
  4. @toyolkiut bagus la TK ni sanggat2 peja hal semasa 'subarashi' hehehe

    ReplyDelete