23 March 2011

Ditipu tunang

"KUALA LUMPUR: “Dia ajak saya bercuti ke luar negara sebagai hadiah pertunangan, tapi saya tak mahu. Sebagai pengganti dia menempah sebuah kereta Ferrari untuk saya dengan menggunakan nama saya.
“Sudahnya, dia ghaib entah ke mana dan saya pula diburu penjual kereta yang meminta bayaran pendahuluan,” kata seorang wanita yang bukan saja terpaksa menanggung malu apabila majlis pertunangannya Sabtu lalu dibatalkan kerana bakal tunangnya menghilangkan diri, tapi turut kerugian RM50,000 selepas ditipu lelaki terbabit.

Wanita itu yang hanya mahu dikenali sebagai Fauzana, 30-an, berkata lelaki terbabit berusia 40-an dikenalinya setahun lalu melalui laman web sosial, facebook sebelum mengadakan pertemuan buat pertama kali di Bukit Bintang, di sini, awal bulan ini." - Harian Metro


perghhhh makin menjadi2 laks kes tipu ni...tapi yang ni pelik sikit siap ngaku bakal kerabat tuh wweiii perghhhhh dasat la penipu skang ni, propesional sungguh..ko tipu kat dunia ni tak apa kat akhirat nanti ko jawab la sendiri hahahaha...zassss malas nak cakap banyak2....

13 comments:

  1. tapikan cik liz...takkan la percaye bulat2...naik heran aku....kalau aku ....yg dier cakap ade duit 6 jute lam atm dier tu pom...mampos aku tak caye...yg aku caye bagi dulu kat aku satu juta cash tang2 tu jugak baru boleh pinang...hahhaha...aku kan mate duitan...ahahhah

    ReplyDelete
  2. @:.nick.: aku setuju ngan ko aku pun mata DUITAN aku nak cash dulu hahahahaha....adehhh ntah2 pmpuan tu dah kena pukau kot

    ReplyDelete
  3. harus lebih berhati2 sekarang nie..
    macam2 hal yang t'jadi.

    ReplyDelete
  4. @saya_arief iyep mesti berhati2...menakutkan la skang ni

    ReplyDelete
  5. aii skrg ne mcm2 benda blh jadi~ so for girls jangan lah 100% percaya lelaki~ terutamanya kalo tanpa bukti2~ tak kisah lah suami @ bf~ mcm2 blh jadi~

    ReplyDelete
  6. @farta tu la skang ni macam2 boleh jadi..jadi kena hati2

    ReplyDelete
  7. moral of the story, jangan mudah utk percaye pd org.... manusia skrg ramai yg material sahaja... jd kena hati2 and betul2 selidik...

    ReplyDelete
  8. @nadia ar-rumaisha betul...jgn mudah pcaya ngan janji2 manis...danger..

    ReplyDelete
  9. apelah diorg ni...knp mesti nk tipu,kalau xder duit terus terang jelah kan..emm,ala adiah eksrim carnetto ok ape...adiah jugak kan..ngehx3..

    ReplyDelete
  10. @Uchi kay-f @hmad tu la pasal dah pokai sgt tu yg sampai nak tipu segala kerabat pun masuk ukuikui

    ReplyDelete
  11. @ardinihumaira tu la, kejam tul la sanggup tipu orang

    ReplyDelete
  12. kenal kt alam maya ttibe da ajak btunang,,, ppuan tu waras ke tak tu?

    ReplyDelete